Terug naar overzicht

Zorgen rondom couveusekinderen centraal in nieuwe EO-serie

In de nieuwe zesdelige EO-serie Handen aan de couveuse volgt Anne-Mar Zwart ouders bij wie de roze wolk ver te zoeken is. Hun baby is veel te vroeg geboren of ernstig ziek en ligt daarom op de IC Neonatologie van het Erasmus MC Sophia Kinderziekenhuis.

Hoe houden zij zich staande en waar putten ze hoop uit in deze onzekere periode? Handen aan de couveuse laat aangrijpende verhalen zien over angst, veerkracht, hoop en onvoorwaardelijke liefde.

EO-presentator Anne-Mar Zwart leefde een aantal maanden intensief mee met de ouders en hun te vroeg geboren baby’s.

Naast de pasgeboren baby’s zijn in de serie ook kinderen te zien die te vroeg geboren waren, maar nu al wat ouder zijn. Zij komen regelmatig in het ziekenhuis op controle. Zo wordt de ontwikkeling van deze groep patiëntjes door de jaren heen goed in beeld gebracht.

Op de afdeling IC Neonatologie in het Sophia Kinderziekenhuis staat een groot team van gepassioneerde zorgprofessionals de meest premature baby’s en hun ouders bij in een medisch en emotioneel zware periode. Er zijn maar weinig afdelingen in een ziekenhuis waar zoveel verschillende medisch deskundigen en andere ziekenhuismedewerkers betrokken zijn bij één patiënt. Teams zijn dag en nacht bezig met de monitoring, verzorging en toekomst van de prematuur geboren of ernstig zieke baby.

Handen aan de couveuse is een programma van de EO, geproduceerd door Helder TV. De zes afleveringen van Handen aan de couveuse zijn vanaf woensdag 7 september 2022 wekelijks om 21.30 uur te zien bij de EO op NPO 1 en NPO Start. Medische handen aan de couveuse is als extra serie op NPO Start te zien.

De muziek voor het programma Handen aan de couveuse is gecomponeerd door Call4Music en voor EO in co-editie ondergebracht bij Crossmex B.V.

Crossmex