Terug naar overzicht

Vreemde Eend televisieserie te zien via EO/Zappelin

Hoe ga je met mensen om die anders zijn dan jij? Daarover gaat de zesdelige kleuterserie Vreemde Eend die door de Evangelische Omroep op NPO Zappelin uitgezonden zal worden. De tv-serie is gebaseerd op de succesvolle dans- en theatervoorstelling Vreemde Eend van SALLY Dansgezelschap Maastricht en Jeugdtheatergezelschap Het Laagland. De serie is geproduceerd door Elbe Stevens Films uit Maastricht en de regie is in handen van Meikeminne Clinckspoor.

De kleuterserie vertelt het verhaal van Buur en Buuf. Zij wonen in een fijne buurt, waar alles netjes en rustig is. Totdat er een nieuweling naast hen komt wonen. De komst van deze dansende Vreemde Eend zet de buurt op zijn kop. Staan Buuf en Buur open voor deze nieuweling? En wie is hier nu eigenlijk de échte vreemde eend?

De kleuterserie blijft dicht bij de originele voorstelling. De thematiek van anders zijn, vasthouden aan rituelen, niet open durven staan voor het onbekende en de kracht van vriendschap wordt nog steeds op een speelse manier met een jong publiek gedeeld. De personages Buur, Buuf en Vreemde Eend worden in de tv-serie vertolkt door de originele cast met Gijs Nollen, Aafke Buringh en Patrizio Bucci.

De tv-serie bestaat uit 6 afleveringen van 8 minuten die vanaf 20 juni 2021 elke zondagochtend rond 07.40 uur te zien zijn bij EO/Zappelin.

De muziek voor de televisieserie is gecomponeerd door Helge Slikker en voor de Evangelische Omroep ondergebracht bij uitgeverij Crossmex B.V.

 

 

 

 

Crossmex