Terug naar overzicht

Swanenburg

In het 20-delige familiedrama Swanenburg gaat het de rijke familie Praal voor de wind. Zoals in elke familie spelen de gebruikelijke ups-and-downs, maar dat staat hun onvoorwaardelijke liefde voor elkaar nooit in de weg.

Deze dramaserie met afleveringen van 40 minuten is in de zomer van 2021 te zien bij KRO-NCRV op NPO 1.

Wanneer pater familias Jack Praal (Aus Greidanus Sr.) wordt geconfronteerd met zijn grootste angst en zijn jongste zoon Dirk (Jan-Paul Buijs) in verband wordt gebracht met de dood van een vrouw, wordt de familie Praal meegezogen in een web van intriges en verraad. Vijf weken lang volgen we de gezinsleden die er alles aan doen om de eigen belangen opzij te zetten om de boel te redden. Maar niet iedereen speelt het spel volgens dezelfde regels, waardoor de teloorgang van de eens zo hechte familie Praal niet meer te stoppen lijkt.

De familie Praal bestaat uit vader Jack Praal (Aus Greidanus Sr.), moeder Caroline Praal (Tine Joustra), oudste zoon Benno Praal (Frederik Brom), dochter Iris Praal (Sanne Langelaar), zoon Dirk Praal (Jan-Paul Buijs) en jongste dochter Eva Praal (Ella-June Henrard). Andere rollen worden gespeeld door Yfke Wegman, Werner Kolf, Joren Seldeslachts en Ilias Addab.

De regie van Swanenburg is in handen van Thomas Korthals Altes, Aniƫlle Webster en Hans Somers. Verhaal en eindredactie door Simone van den Ende en Dorien Goertzen.

Swanenburg wordt geproduceerd door Stepping Stone Producties (De slet van 6 VWO, Made in Europe, Napoleon) en KeyFilm (Soof, Ventoux, Nena) in coproductie met KRO-NCRV.

De muziek voor Swanenburg is gecomponeerd door Stavros Markonis en voor KRO-NCRV in co-editie ondergebracht bij uitgeverij Crossmex B.V.

Crossmex