Terug naar overzicht

Space Challenge – Expeditie Mars

In het gloednieuwe KRO-NCRV programma Space Challenge – Expeditie Mars, nemen astronaut André Kuipers en presentator Klaas van Kruistum de hele familie mee op een bijzondere interactieve ontdekkingstocht door de ruimte, met als eindbestemming planeet Mars. Het programma zit vol wetenschap, techniek en verhalen uit de fascinerende wereld van de ruimtevaart.

EXPEDITIE MARS 
In zeven afleveringen komen we elke week een stap dichter bij onze eindbestemming. Het publiek krijgt daarmee een inkijkje in de toekomst die ooit echt gaat gebeuren: de eerste mens op Mars. André en Klaas bereiden de kijkers in aflevering één voor op de lancering. In aflevering twee nemen ze een kijkje in het International Space Station en in aflevering vijf zetten ze samen met de kijkers thuis voet op de maan. Tot slot landen ze in aflevering zeven – als alles goed gaat – op Mars.

AUGMENTED REALITY 
Vanuit de studio – die is ingericht als mission control room – vertelt André alles over wat er komt kijken bij een bijzondere ruimtereis als deze. Om het verhaal nog meer tot leven te brengen, wordt er gebruik gemaakt van augmented reality waarbij het dak van de studio volledig virtueel is. Omdat het dak ook open kan, geeft het oneindige mogelijkheden voor een kijkje in het heelal.

Space Challenge Expeditie Mars is vanaf zaterdag 5 november 2022 te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp.

De muziek voor Space Challenge is gecomponeerd door de componisten van KH Music en voor KRO-NCRV ondergebracht bij uitgeverij Crossmex B.V.

 

Crossmex