Terug naar overzicht

KRO-NCRV presenteert Zina: een vlijmscherpe feelgood dramaserie over vijf vriendinnen

De achtdelige KRO-NCRV dramaserie Zina is een nieuw verhaal over vijf Marokkaans-Nederlandse vriendinnen. Een vlijmscherpe dramaserie vol met humor. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit. Deze feelgood serie laat een nieuw verhaal zien wat ontroerend, grappig en brutaal is en waarin iedereen zich kan herkennen. 

In Zina maken we kennis met Amal en haar vriendinnen Lamya , Sofia, Nisrine en zus Samira. Amal is een Marokkaans-Nederlandse vrouw die haar leven op de rit heeft. Ze heeft een baan, een huis en staat op het punt te trouwen met Younes, type ideale schoonzoon. Juist dat doet haar twijfelen aan alle verwachtingen die haar door anderen en door zichzelf worden opgelegd. Ze heeft bijna alle hokjes op haar lijstje afgevinkt. Maar is ze gelukkig?

In de eerste aflevering wordt Amals leven overhoopgegooid. Haar huwelijksdag verloopt niet zoals verwacht. Liever gezegd; het wordt een groot drama, waarna iedereen binnen haar familie en schoonfamilie een mening heeft. Vooral over Amal. Gelukkig wordt Amal omringd door haar vriendinnen die haar steunen en helpen, maar in hun eigen leven ook tegen onmogelijke keuzes aanlopen. Dus hoeveel steun hebben de vriendinnen nog aan elkaar? Of aan hun familie?

De serie Zina is geproduceerd door MediaLane in opdracht van KRO-NCRV en vanaf dinsdag 7 december 2021 te zien bij KRO-NCRV op NPO 3.

De muziek voor Zina is gecomponeerd door Pieter Perquin en voor KRO-NCRV in co-editie ondergebracht bij Crossmex B.V.

Crossmex