Terug naar overzicht

Het Herriehofje: nieuwe kleurrijke kleuterdramaserie

In deze tiendelige serie worden de avonturen van de zesjarige Hiba en haar vriendjes Abel, Jessie, Romy, Asha en Matteo gevolgd. Samen wonen zij in Het herriehofje, het gezelligste hofje op aarde zoals ze zelf zeggen. Alle verschillende bewoners met hun uiteenlopende meningen zorgen ervoor dat het in dit hofje altijd druk en rumoerig is.

In elke aflevering staat een ander herkenbaar thema voor kleuters centraal. Van afscheid nemen tot verliefd zijn en van eenzaamheid tot bang zijn in het donker. De serie geeft hiermee handvatten aan ouders om “ingewikkelde” gevoelens en situaties voor kleuters bespreekbaar te maken.

Naast de kinderhoofdrollen, die gespeeld worden door Ameya Sharma, Jayden Mvuama, Simone Canaris, Ailani Powel, Romy Heere en Ravi van Eijndhoven, zijn ook bekende volwassen acteurs als bewoners van het hofje te zien. Zo speelt Waldemar Torenstra één van de vaders en daarnaast hebben ook Esmée van Kampen, Murth Mossel, Leona Philippo, Arjan Ederveen, Eva Van der Gucht en Henriette Tol een rol in deze nieuwe kleuterserie.

Het Herriehofje is vanaf maandag 18 april 2022 elke werkdag om 08.05 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zappelin.

De muziek voor Het Herriehofje is gecomponeerd door Helge Slikker en in voor KRO-NCRV in co-editie ondergebracht bij Crossmex B.V.

Crossmex