Terug naar overzicht

Het A-Woord nieuwe EO-feelgood-dramaserie

In de nieuwe feelgood-dramaserie Het A-Woord heeft Lies Visschedijk een hoofdrol. Zij speelt de moeder van de zesjarige Sam. Gewoon een bijzonder kind, totdat het woord ‘autisme’ valt. Het A-Woord is een herkenbare serie over familiebanden, opvoeden en over de kracht van echte gesprekken.

Sam luistert het liefst naar muziek op zijn koptelefoon en zingt de meest ingewikkelde teksten moeiteloos mee. Volgens zijn ouders geen probleem, ieder kind heeft zijn eigenaardigheden, maar  de rest van de familie ziet dat er meer aan de hand is. Sam zit veel in zijn eigen wereld, maakt weinig contact, heeft onverklaarbare driftbuien en gedraagt zich anders dan zijn leeftijdsgenootjes. Wanneer uiteindelijk de diagnose onomkeerbaar autisme blijkt, slaat dat in als een bom.

Aanvankelijk doet de familie er alles aan om het beruchte a-woord te vermijden. Maar ondanks hun goed bedoelde, ontroerende en soms hilarische pogingen het beste voor Sam te doen, moeten ze eraan geloven dat het leven niet altijd maakbaar is. Daarbij realiseren zij zich hoe waardevol het is om moeilijke én goede momenten met elkaar te delen. Juist als het gaat om opvoeden en gezin zijn echte gesprekken belangrijk.

Naast Lies Visschedijk (Soof, Gooische Vrouwen), Guy Clemens (De Zaak Menten, Doris) en Bart van den Berg bestaat de cast onder andere uit Peter Blok (Familie Kruys, Volgens Robert), Aiko Beemsterboer (Vechtmeisje), Marcel Harteveld (Danni Lowinski, SpangaS) en Yootha Wong-Loi-Sing (Oprah-serie Love is).

Het A-Woord is een Nederlandse adaptatie van de Israëlische serie ‘Yellow Peppers’. Bij de totstandkoming van de Nederlandse serie spraken de makers met ervaringsdeskundigen om zo de serie door te vertalen naar de specifieke Nederlandse situatie.

Het A-Woord is in opdracht van de E.O. geproduceerd door Fiction Valley en wordt uitgezonden op NPO 1.

Muziek voor de E.O. dramaserie Het A-Woord is gecomponeerd door Fons Merkies en in co-editie ondergebracht bij uitgeverij Crossmex B.V.

 

Crossmex