Terug naar overzicht

Documentaireserie Ruimteschip Aarde bij KRO-NCRV

In de nieuwe documentaireserie Ruimteschip Aarde van KRO-NCRV krijg je samen met André Kuipers een andere blik op de wereld, én op Nederland. Vanuit de ruimte nemen André en natuurkenners je mee op een magische ontdekkingsreis. En beleef je hoe mooi maar ook kwetsbaar onze planeet is.

Ruimteschip Aarde is vanaf woensdag 22 februari 2023 wekelijks om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. Er verschijnen zes afleveringen. Astronaut André Kuipers wil “het magische gevoel waarmee hij terugkeerde op aarde” doorgeven aan het publiek.

Samen met verteller Kim van Kooten gaat André Kuipers op ontdekkingsreis in ons land, op zoek naar de schoonheid en kwetsbaarheid van de Nederlandse natuur en hoe wij als inwoners van Nederland daar in ons dagelijkse leven mee verbonden zijn. De documentaireserie geeft een betoverende blik op ons land, aan de hand van nooit eerder vertoonde indrukwekkende natuurbeelden uit het archief van ESA/NASA en ruimtestation ISS en door mooie verhalen van bevlogen experts en natuurliefhebbers.

“Wij zijn onderdeel van de natuur, alles hangt met elkaar samen. Als je je dat realiseert ga je misschien – net als ik – anders naar de aarde kijken”, zegt de ruimtevaarder. Kuipers heeft tweemaal een reis naar de ruimte gemaakt.

De muziek voor Ruimteschip Aarde is gecomponeerd door Alexander Reumers en Ricky Cherim en voor KRO-NCRV in co-editie ondergebracht bij Crossmex BV.

Crossmex