Clearing van muziekrechten

Muziek is een belangrijk onderdeel van reclamecampagnes en video’s. Het zorgt voor krachtige communicatie die emoties oproept. Het clearen van de rechten voor het gebruik van bestaande muziek kan een tijdrovende en ingewikkelde klus zijn. Al is het maar een sample van een paar seconden, de componist, maar ook de uitvoerend kunstenaar, heeft recht op een vergoeding voor zijn muziek. Als u nalaat voor de muziekrechten te betalen, kan dat tot fikse claims leiden. En mondelinge afspraken zijn niet voldoende.

Denk aan: Wie is de componist, uitgever, uitvoerend kunstenaar, tekstschrijver, fonogramproducent? Wie heeft de rechten, of zijn de rechten misschien gedeeld? Wat zijn de juiste tarieven voor bijvoorbeeld online gebruik of op social media? Met welke (buitenlandse) partijen heb ik te maken? Wat is de rol van Buma/Stemra en SENA? Wat moet ik allemaal vastleggen in een contract?

Wat wij bieden
Voor bedrijven, omroepen, reclamebureaus en AV-producenten verzorgt Crossmex de clearing van muziekrechten. Voor gebruik in reclameblokken op televisie, online (Youtube bijvoorbeeld), de eigen website, of sociale media. Van het vinden van de uitgever en platenmaatschappij tot het adviseren en onderhandelen over tarieven en het opstellen en/of beoordelen van licentiecontracten.

Zo regelden wij de clearing voor Madame Tussauds, Chio Heartbreakers, NPO campagnes Spannende series en Jouw zomer beleef je met NPO.

Interesse of vragen?
Wilt u meer informatie over deze diensten? Neem dan contact op met Lillian Drost, via 036 – 763 09 00 of lillian.drost@crossmex.nl.

Portfolio