Terug naar overzicht

SpangaS seizoen 12: Durf jezelf te zijn! 

Durf jij het, jezelf zijn? Het vergt lef om een stapje dichter bij jezelf te komen. Dat is waar SpangaS seizoen 12 om draait. De SpangaS leerlingen proberen, twijfelen, schitteren, komen in actie of vallen en staan weer op. Vanaf maandag 3 september kan iedereen weer dagelijks genieten van hun favoriete serie op NPO Zapp, om 18.15 uur.

In seizoen 12 staat onverminderd de vriendschap, de liefde en de lol tussen de tien leerlingen centraal. Daarnaast heeft iedereen zijn eigen verhaal, een eigen verlangen. De een wil graag normaal gevonden worden, de ander heeft een groot geheim. Er zijn leerlingen die voor grote keuzes staan of die de ontdekking van hun leven doen.

Op 9 november viert de langstlopende jeugddramaserie van Nederland haar 2000ste aflevering met conciërge Aldert en conrector Damstra als de karakters die al vanaf het begin van de serie op het Spangalis werken. 

SpangaS gaat over de wereld waarin we leven
Ieder jaar is er aandacht voor het onderwerp pesten en gepest worden. Dit seizoen snijdt een pester zich in de vingers en zal zelf met de billen bloot moeten. Kenmerkend voor SpangaS zijn de sociaal-maatschappelijke onderwerpen die in de verhaallijnen zijn verweven om ze bespreekbaar te maken voor de jonge kijker. In de afgelopen jaren ging het over transgender zijn, vluchtelingproblematiek, en onderwerpen als gezonde leefstijl, stille armoede, homoseksualiteit en omgaan met de ziekte kanker. Dit seizoen hebben we extra aandacht voor onder meer bi-culturaliteit, coming-out en zelfacceptatie.

SpangaS verkocht aan Noorwegen
De serie, geproduceerd door NL Film, is eerder dit jaar verkocht aan de Noorse publieke omroep NRK Super. NRK Super brengt de serie vanaf eind augustus. Het is niet de eerste keer dat de jeugdserie opvalt in het buitenland. Eerder werd SpangaS al verkocht aan Zwitserland en zijn de remake-rechten aan Duitsland verkocht.

SpangaS is vanaf maandag 3 september dagelijks om 18.15 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO Zapp. 

SpangaS is gemaakt door NL Film in opdracht van KRO-NCRV. De muziek voor deze serie is gecomponeerd door Martijn Schimmer en in co-editie ondergebracht bij Crossmex en NL Film & TV B.V.

Crossmex